Tego jeszcze nie było -,,-
Aktualnie podam przepis na pyszne cupcakes z kremem mascarpone na górze <3
Moja mama piecze muffinki, jednak ja i moja BF < pasia > te upiekłyśmy same, bez niczyjej pomocy ! Ha!
A przepis zaczerpnięty z tej stronki :P Ale, że niestety po ANGIELSKU, a nie każdy umie w tym języku mówić, dostarczam tłumaczenie przepisu :)
BABECZKI RED VELVET
Składniki na 6 dużych lub 12 standardowych babeczek:
- 1 1/4 szklanki mąki
- 1 łyżka kakao (zapomniałam dodać)
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 55g miękkiego masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 duże jajko
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżka czerwonego barwnika spożywczego (dałam 2 łyżeczki barwnika Wilton)
- 1/2 łyżeczki octu
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól
przesiać razem. Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę, następnie dodać
jajko i ekstrakt z wanilii i ubić razem. Barwnik wymieszać ze śmietaną.
Do masy maślano jajecznej dodawać na przemian mąkę i śmietanę z
barwnikiem, dokładnie miksując. Na koniec rozpuścić w occie sodę i dodać
do masy, zmiksować.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami
lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Nakładać przygotowane
ciasto do 2/3 wysokości foremek.
Standardowe babeczki piec w temperaturze
180°C przez 20 minut, natomiast duże w 190°C przez 25 minut, lub do
suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika chwilę przestudzić w
foremkach, następnie wyjąc na kratkę i wystudzić do końca.
Krem na górę:
- 250g mascarpone
- 100ml bardzo zimnej śmietanki kremówki
- 2 – 3 łyżki cukru pudru
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
Ubić lekko mascarpone, następnie dodać
cukier i wlać kremówkę. Na najwyższych obrotach miksera ubić serek i
śmietankę na sztywny krem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego
i ozdobna końcówką wycisnąć ‘czapeczkę’ na każdej babeczce.
Babeczki wyglądają cudownie < poniżej zdjęcie i film ze strony z przepisem, moje niestety takie piękne nie były xd > <3
Paaapaaajki <3 Mam nadzieję, że jeśli ktoś je upiecze, będą jeszcze pyszniejsze od moich :)
ANSWER
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz